Yrittäjän työttömyysturvaan parannuksia

12.6.2013   //   Stina   //   Ajankohtaista  //  Ei kommentteja

Yrittäjän ja hänen perheenjäsenensä mahdollisuuksia päästä työttömyysturvan piiriin on parannettu vuoden 2013 alusta. Samalla on poistettu yrittäjien ja palkansaajien sosiaaliturvan perusteettomia eroja.

Yritystoiminnan lopettamisen määritelmää on selkeytetty. Oleellinen muutos aiempaan on myös se, että yritystä ei enää tarvitse poistaa kaupparekisteristä vaan riittää, että yritystoiminta katsotaan lopetetuksi. Näin ollen yritystoiminnan jatkaminenkin helpottuu taloudellisen tilanteen niin salliessa. Yrittäjällä on myös mahdollisuus päästä työttömyysturvan piiriin heti toiminnan loppuessa ilman erillistä odotusaikaa.

Yrittäjän perheenjäsenen oikeutta työttömyysturvaan on myös laajennettu esimerkiksi lomautustilanteissa.

Kommentoi