Verotukseen tulossa muutoksia

12.6.2013   //   Stina   //   Ajankohtaista  //  Ei kommentteja

Yhteisöverokantaa alennetaan vuoden 2014 alussa 4,5 prosenttiyksiköllä 20 prosenttiin. Samalla aikaa tehdä korotettuja poistoja ja T&K vähennyksiä lyhennetään. Edustuskulujen vähennysoikeus poistetaan kokonaan.

Osingot listaamattomasta yhtiöstä verotetaan 2014 alusta siten, että osakkeen matemaattiselle arvolle lasketun 8% vuotuisen tuoton osalta osinko on 25-prosenttisesti veronalaista pääomatuloa 150 000 euroon saakka. Tämän euromääräisen rajan ylittävä osa on 85 prosenttisesti veronalaista pääomatuloa. 8% vuotuisen tuoton ylittävä osinko verotetaan 85 prosenttisesti pääomatulona. Osinkoa ei enää missään tapauksessa veroteta ansiotulona.

Osingot pörssiyhtiöistä ovat jatkossa 85 prosentin osuudelta veronalaisia.

 

Kommentoi