Verovapaa kilometrikorvaus

5.11.2012   //   Stina   //   Ajankohtaista  //  Ei kommentteja

Verovapaan kilometrikorvauksen enimmäismäärä on muuttumassa vuoden 2013 alusta vaiheittain siten, että ensin verovapaasta kilometrikorvauksen enimmäismäärästä vähennetään 5% yksityisajojen osuutena. Nykytasolla muutos olisi 45 sentistä 43 senttiin.

Vuoden 2014 alusta korvausta muutettaisiin lisäksi siten, että 15 000 kilometrin ylittävälle osalle vahvistettaisiin erikseen verovapaa kilometrikorvauksen enimmäismäärä. Tältä osin verovapaa määrä olisi 55% laskennallisesta kilometrikorvauksen enimmäismäärästä, joka nykytasolla vastaa alennusta 45 sentistä 25 senttiin.

Ajomäärään perustuva leikkuri ei olisi ehdoton, vaan verovapaasti voitaisiin maksaa ajomäärää vastaava euromääräinen enimmäismäärä niissäkin tapauksissa, joissa ensimmäiseltä 15 000 kilometrilta maksettu korvaus on alittanut verohallinnon salliman enimmäismäärän.

 

Kommentoi